Mainos

Pelihimoa torjutaan uusin keinoin

Rahapelien koukkuun jääneille tarjottava apu lisääntyy ja tulee helpommin saataville. Sosiaali- ja terveysministeriö arvioi, että Suomessa on kymmeniätuhansia peliongelmista kärsiviä.

Pakonomainen pelaaminen luetaan sairaudeksi ja siihen on tarjolla hoitoja. Sosiaali- ja terveysministeriön tilaisuudessa tänään puhuttiin peliongelmasta kansainvälisenä ilmiönä. Alan tutkijan mielestä pelihimosta voi selvitä.

- Hoitotoimenpiteissä on tärkeätä saada ihmiset tiedostamaan, että uhkapeli voi aiheuttaa riippuvuutta, mutta on tahoja, jotka voivat auttaa, Nevadan yliopiston professori William Eadington sanoo.

Suomessa peliongelmaisten auttaminen saa nyt uutta puhtia, kun tilannetta selvitettiin palvelupuhelimen kokeiluprojektilla.

- Suomessa on noin 60 000 ihmistä, joille rahapelaaminen aiheuttaa ongelmia. Tämän kokeilun kautta saadaan lisätietoa, minkälaisia ihmisiä siellä on, minkälaista apua he mahdollisesti tarvitsevat. Sitä kautta pääsemme miettimään, minkälaisia pelejä me Suomessa ehkä tarvitsemme, jotta voisimme vähentää liiallisen ongelmapelaamisen syntymistä, sosiaali-ja terveysministeriön ylitarkastaja Janne Peräkylä kertoo.

Rahapeliyhteisöt ovat mukana ongelmien torjunnassa.

- Hallitus hyväksyi keväällä rahapelitoiminnan vastuullisuusohjelman ja siihen sisältyy pyrkimys alaikäispelaamisen nykyistäkin parempaan valvontaan, sanoo Raha-automaattiyhdistyksen apulaisjohtaja Matti Hokkanen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.