Peliammattilainen uskoo taktikointiin ja yllätykseen

Taktikointi ja vastustajan heikkouksien käyttäminen tätä vastaan, siinä Suomen elektronisen urheilun huippupelaajan Samuli Sihvosen, 22, suunnitelma tulevaa turnausta varten.

15-vuotiaasta ammattilaistasolla pelannut Sihvonen on yksi harvoista suomalaisista, jotka elättävät itsensä tietokonepelaamisella. Hän kisaa tänään Helsingin Assembly-tietokonefestivaaleilla alkavassa kansainvälisessä Asus Rog StarCraft II -tietokonepeliturnauksessa. Kolmen päivän päätteeksi voittaja vie kotiin 10 000 dollarin eli noin 7 500 euron potin.

- Jos haluaa pärjätä, niin refleksien pitää olla hyvät. Esimerkiksi korealaiset vastustajat saattavat tehdä neljäsataa liikettä minuutissa. Pyrin aina myös opiskelemaan vastustajien pelitapaa ennalta ja etsimään tapaa yllättää heidät, Sihvonen summaa treeniohjelmaansa.

Helsingin turnauksessa pelaa kolme suomalaista, mutta vielä ei ole selvää, kohtaavatko he kilpailijoina vastatusten. Se olisi Sihvosen mukaan varma sykkeenkohotus.

- Suomalaisia vastaan kilpaileminen jännittää jostain syystä enemmän kuin ketään muuta. Tulee sellainen fiilis, että on pakko voittaa.

Assembly kerää yhteen amatöörit ja ammattilaiset

- Tietokonepelitapahtuma Assembly järjestetään Helsingissä 1.-4. elokuuta.

- Tietokonepaikkoja on 5000, yhteensä kävijöitä odotetaan noin 10 000.

- Kesätapahtuman teema on tänä vuonna pelikehitys.

- Assemblyn ohjelmaan kuuluu muun muassa kokeellisten pelien kehityskilpailu, ammattilaispelaajien kansainvälisiä turnauksia, seminaareja ja pelimusiikin konsertteja.

- Ohjelmaa järjestetään sunnuntaihin asti yötä päivää.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat