Mainos

Peliala kasvaa vauhdilla

Peliteollisuus on tällä hetkellä luovan talouden nopeimmin kasvava ala.

Suomalainen peliala elää tällä hetkellä vahvaa kasvuvaihetta. Peliteollisuuden koko ei ole vielä suuri, mutta kasvuluvut ovat sitäkin komeammat.

Peliteollisuuden liikevaihto kasvoi viime vuonna arviolta 65 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 40 miljoonaa euroa. Tiedot ilmenevät kauppa- ja teollisuusministeriön tänään julkaisemasta Finnish Game Companies -raportista, joka esittelee suomalaista pelialaa.

Raportin mukaan yritysten tutkimus- ja kehitysinvestoinnit sekä julkisen sektorin alalle antama tuki alkavat kantaa hedelmää, ja peliala on tällä hetkellä luovan talouden nopeimmin kasvava ala. Liiketoiminta on vientivetoista, sillä Suomen pelimarkkinat ovat pienet.

Muutamat yritykset ovat onnistuneet tekemään peleillään jo kansainvälisen läpimurron. Hyviä esimerkkejä ovat Sulakkeen Habbo Hotel -peli ja Remedyn Max Payne -peli.

Suomi on perinteisesti ollut myös kännykkäpelien edelläkävijä. Noin 70 prosenttia peliyrityksistä suunnitteleekin kännykkäpohjaisia pelejä. Kännykkäpelien markkinoiden arvioidaan kasvavan voimakkaasti tulevina vuosina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.