Mainos

Peliala etsii osaajia työttömistä

Suomalaiset tietokone- ja konsolipelifirmat hakevat idearikkaita ja innostuneita pelinkehittäjiä.

Kyse on ELYn työvoimakoulutuksesta joka toteutetaan yhteistyössä pelialan kattojärjestön Neogamesin ja Suomen pelinkehittäjät ry:n kanssa. Pelinkehittäjän koulutusohjelmaan hakevan tulee siis olla työtön, irtisanomisuhan alla tai määräaikaisessa työsuhteessa.

Koulutuksen käytännön järjestelyt hoitavan Saranen Consultingin projektipäällikkö Pontus Sjöström sanoo että tärkeintä on aito innostus asiaan.

- Pelien harrastaminen on ehdoton edellytys. Jos on ohjelmointitaustaa tai vaikkapa graafista osaamista, niin siitä on etua, mutta innostus on tärkeintä.

Koulutusohjelma kestää huhtikuusta vuoden loppupuolelle ja siihen kuuluu kaikkiaan 25 luentopäivää. Osallistujat saavat koulutuksen ajalta työttömyyskorvausta tai ansiosidonnaista, jos sellaisen piiriin kuuluu.

- Tavoite on että kaikki 20 henkilöä työllistyvät alalle. Kyseessä on hyvä tilaisuus saada jalka oven väliin. Yhteistyökumppaneina on alan ehdottomia ykkösfirmoja, Sjöström summaa.

Ohjelmassa ovat mukana kansainvälisiä menestyspelejä tuottaneet pelitalot Futuremark, Bugbear ja Housemarque. Suomalaiset pelitalot työllistävät tällä hetkellä runsaat tuhat henkilöä. Tunnetuin suomalainen pelituote lienee Remedyn kehittämä Max Payne.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.