Mainos

PELI: Testaa vaaliosaamisesi – arvaatko puoluejohtajan ajatukset?

Oletko seurannut vaalikamppailua tiiviisti? Luuletko, että "pystyt lukemaan" puoluejohtajien ajatuksia?

Nyt voit testata pelien muodossa, miten hyvin tunnet puolueiden puheenjohtajat vaalikoneista valittujen vastausten perusteella.

Kyseessä ovat ohjelmistoyritys ZEF:in tekemät pelit. ZEF on myös MTV:n Vaalikoneen tekninen toteuttaja.

Ajatustenlukupeleissä pelaaja pääsee arvaamaan Alexander Stubbin (kok.), Päivi Räsäsen (kd.), Timo Soinin (ps), Antti Rinteen (sd.), Carl Haglundin (r.), Juha Sipilän (kesk.), Paavo Arhinmäen (vas.), ja Ville Niinistön (vihr.) ajatuksia. Jokaiselle heistä löytyy oma pelinsä.

Pelit on toteutettu MTV:n vaalikoneen pohjalta. Peliin on valikoitu MTV:n vaalikoneesta yhdeksän kiinnostavaa kysymystä.

Ideana on arvata ehdokkaan mielipiteet näihin kysymyksiin. Tuloksena pelaaja näkee, kuinka monta prosenttia ehdokkaan ajatuksista osasi lukea – tämän voi jakaa Facebookissa ja Twitterissä.

Ajatustenlukupelit löytyvät sivustolta, jolle on koottu kevään eduskuntavaalien vaalikoneet. Kyseisen sivuston kautta vaalikoneen käyttäjä pääsee yhdistämään käyttämiensä vaalikoneiden tulokset.

Löydä ehdokas MTV:n Vaalikoneesta

MTV:n Vaalikoneen avulla voi edelleen etsiä omaa ehdokasta sekä tutustua monipuolisesti eduskuntavaaliehdokkaiden ajatuksiin muun muassa työstä, turvallisuudesta, perheestä, taloudesta ja ulkopolitiikasta.

MTV:n vaalikoneen kautta äänestäjä saa laajan kuvan ehdokkaista ja puolueista. Kone tarjoaa sopivia ehdokkaita jokaisen kysymyksen jälkeen, ei vain lopuksi, joten ehdokkaisiin pääsee tutustumaan jo kesken vaalikoneen täytön.

Äänestäjä voi samalla vertailla omia ja ehdokkaansa valintoja sekä lukea avoimia vastauksia. Vastauksia pääsee tarkastelemaan myös puoluetasolla.

Vaalikoneessa on suorat linkit ehdokkaiden sosiaalisen median tileihin, kotisivuille sekä esittelyvideoon, mikäli ehdokas on nämä täyttövaiheessa lisännyt. Sekä ehdokas että äänestäjä pystyvät jakamaan MTV:n vaalikoneen tuloksen myös omilla some-tileillään.

Kaikki vaaleihin liittyvät uutiset löytyvät MTV Uutisten vaalisivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.