Mainos

Pelätty verkkomato ei riehaantunutkaan aprillipäivänä

Pelätty verkkomato Conficker ei ole riehaantunut aprillipäivänä odotuksista huolimatta. Ympäri maailmaa on odotettu, että mato tekisi jotakin ikävää 1. huhtikuuta.

Toistaiseksi haittaohjelma ei kuitenkaan ole varsinaisesti tehnyt mitään, kertoo tietoturva-asiantuntija Antti Kiuru Viestintäviraston CERT-Fi-yksiköstä:

- Ajankohtaa viruksen aktivoitumiselle tai toiminnallisuuden lisäämiselle ei kukaan voi oikein arvioida tällä hetkellä. Tekijöitä ja madon alkuperämaata on koetettu jäljittää, mutta niistä ei ole varmoja todisteita, sanoo Kiuru.

- Ensimmäiset versiot madoista tuntuivat olevan peräisin Kaukoidästä. Uusimman c-version eli kolmannen version tunnistaa siitä, että esim.tietoturvayhtiöiden www-sivuille ei pääse, käyttöjärjestelmän päivitykset eivät lataudu ja virustorjuntaohjelman uudet virusttunnisteet eivät tule koneelle.

Jos koneella on Conficker-mato, se pitää pyrkiä poistamaan. Tartunnan poistamiseksi on kehitetty työkaluja, joita saa virusturvaohjelmien valmistajien sivustoilta. Osa valmistajista on kehittänyt itselleen varasivustoja, joille pääsee myös Confickerin saastuttamalla koneella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.