Mainos

Pelastustyöt jatkuvat Itävallassa

Itävallan alppijunaturman uhreja on alettu siirtää pois onnettomuuspaikalta. Tähän mennessä 46 ruumista on siirretty pois tunnelista, mistä ne myöhemmin lennätetään Salzburgiin tunnistusta varten.

Vuoristojuna ja tunneli

Pelastustöitä vaikeuttaa junatunnelin sortumavaara. Tunnelin alapää tuhoutui tulipalossa niin pahoin, että sen pelätään sortuvan työntekijöiden päälle. Itävallan liittokansleri Wolfgang Schüssel vakuuttaa, että kaikki mahdollinen tehdään onnettomuuden syyn selvittämiseksi.

Vuoristojunan lauantaisessa tulipalossa Itävallan Kitzsteinhornissa sai paikallisten viranomaisten mukaan surmansa ainakin 159 hiihtoturistia. Uhrien määrän arvellaan vielä nousevan. Uhrien jäljittämisestä vastaava poliisipäällikkö Franz Lang kertoi, että kateissa olevien ihmisten määrä on noussut neljällä 159:ään. Lisäksi kolme ihmistä kuoli savuun tunnelin yläpäässä. Lopullinen kuolonuhrien määrä voi nousta jopa 175:een. Kyseessä on pahin Itävallassa sattunut onnettomuus toisen maailmansodan jälkeen. Salzburgin poliisin arvion mukaan kaikkien ruumiiden saamiseen pois tunnelista menee ainakin viikko. Pelastustyöntekijät eivät ole vielä päässeet junalle asti, vaan ruumiit löydettiin tunnelin varrelta. Nämä ihmiset olivat päässeet ulos junasta, mutta kuolleet pakomatkalla myrkyllisiin kaasuihin ja hapen puutteeseen. Ainoastaan 12 junassa ollut hiihtoturistia pelastui. He juoksivat tunnelia alaspäin poispäin liekeistä.

Yksi eloonjääneistä kertoi, että junassa haisi savu jo silloin kun se oli aloittamassa matkaansa ylös Kitzsteinhornin jäätikölle. 39-vuotias itävaltalainen Gerhard Hanetseder selvisi lopulta 12-vuotiaan tyttärensä kanssa junasta ulos rikkomalla junan ikkunan. Yhdessä junan viimeisistä vaunuista ollut Hanetseder kertoi, että tunnelissa oli pimeää, eikä hän tiennyt, kumpaan suuntaan lähteä tyttärensä kanssa. Hän sattui kuitenkin valitsemaan oikean suunnan.

Uhrien pois hakemista viivästytti viikonloppuna se, että junan palaneesta rungosta tuprusi edelleen savua ja junan pelättiin voivan vielä syöksyä tunnelia alas. Pelastustyöntekijät pääsivät lopulta tunneliin myöhään eilen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.