Mainos

Pelastustyöt jatkuvat Filippiineillä

Filippiineillä eilisiltana uponneen lautan matkustajista jo yli 320 oli pelastettu tänään, kertoivat viranomaiset. Lautan omistavan varustamon mukaan yli sata ihmistä oli edelleen kateissa. Vain 14 ihmistä oli varmuudella hukkunut.

Princess of the Orient -niminen lautta upposi kovassa myrskyssä ollessaan matkalla Manilasta maan keskiosissa sijaitsevaan Cebuun. Varustamon tietojen mukaan lautalla oli 453 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Samalla varustamo torjui arvailut, joiden mukaan lautta olisi ollut ylikuormitettu.

Alus raportoi pari tuntia lähtönsä jälkeen rannikkovartiostolle 25 asteen kallistumasta ja kovasta merenkäynnistä. Alus ilmoitti myös, ettei se voinut palata Manilaan. Sen jälkeen laivalta ei kuulunut enää mitään.

Filippiinien presidentti Joseph Estrada määräsi heti onnettomuudesta kuultuaan laivaston ja rannikkovartiosta aloittamaan pelastustyöt. Tuulen voimakkuus alueella oli 130 kilometriä tunnissa.

Filippiineillä on viime vuosina sattunut monia vakavia merionnettomuuksia. Niiden syynä on usein ollut ylikuormitus tai alusten heikko turvallisuustaso. Vuonna 1987 yli 3000 ihmistä kuoli Filippiineillä yhdessä maailman siviilimerenkulun tuhoisimmista onnettomuuksista.
(AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.