Mainos

Pelastustöitä lopetellaan Turkissa

Pelastustyöt Turkin maanjäristysalueella jatkuivat yöllä valonheitinten avulla, vaikka toivo eloonjääneiden löytymisestä melkein kuusi vuorokautta tuhoisan onnettomuuden jälkeen alkoi olla jo lähes olematon. Kuitenkin raunioista löytyi kolmevuotias poika. Nyt pelastustöitä ollaan lopettamassa.

Osa ulkomaisista etsintäryhmistä on jo lähtenyt maasta, mutta ainakin Gölcükin ja Yalovan kaupungeissa työskentelevät ryhmät kertoivat kuulleensa merkkejä eloonjääneistä ja jatkoivat epätoivoista työtään pikkutunneille.

Pelastustöiden painopiste on kuitenkin jo siirtymässä loukkaantuneiden hoitoon ja kodittomista huolehtimiseen. Toistaiseksi viimeinen eloonjäänyt löytyi raunioista eilen iltana, kun israelilainen pelastusryhmä kaivoi esiin naisen Cinarcikin kaupungissa. 138 tuntia raunioissa ollut nainen siirrettiin helikopterilla sairaalahoitoon.

Israelilaiset pelastushenkilöt ovat saaneet pelastettua kolme vuotiaan turkkilaisen pojan Cinarcikin kaupungissa tänään. Poika ehti olla murskaantuneen talon raunioissa kuusi päivää.
- Turkkilaiset löysivät lapsen ja huusivat meitä apuun, kertoi Noam Amit, israelilaisen pelastusryhmän jäsen, Israelin radiolle.
- Me kuulimme lapsen huutavan. Vastasimme hänelle raunioiden kolosta. Turkkilaiset pyysivät lasta tulemaan lähelle meitä, Amit jatkoi.
Lapsi pelastettiin viidessä minuutissa ja vietiin sairaalahoitoon. Poika oli makasi mahallaan kahden kerroksen välissä.
- Hän oli niin kevyt, että pystyin nostamaan hänet ylös ilman käsiä, Bar-Erez, pelastusryhmän kersantti, sanoi.
Pelastusmiehistö ei kyennyt selittämään, miten kolme vuotias poika oli säilynyt hengissä kuusi päivää raunioissa.

Israelin pelastusmiehistö on löytänyt ja pelastanut 10 ihmistä raunoista. Tämän kolmivuotiaan pojan lisäksi he löysivät mm. 10-vuotiaan israelilaisen tytön.

Turkin turvaneuvosto koolle

Turkin turvallisuusneuvosto kokoontui keskustelemaan maanjäristystilanteesta aikaisin tänään. Parlamentin on määrä kokoontua myöhemmin tänään keskustelemaan pelastustöiden sujumisesta. Hallitusta on syytetty huonosti valmistellusta ja hitaasta toiminnasta maanjäristyksen jälkeen.

Sanomalehdissä vaaditaan terveysministeri Osman Durmusin eroa, sillä tämä oli sanonut, että alueen avustustarpeet on täytetty ja että ulkomaisia lääkintäjoukkoja ei tarvita.

Viimeisimmän virallisen tiedon mukaan tiistaina sattunut 7,4 richterin järistys on vaatinut 12 148 ihmishenkeä, ja yli 33 000 on loukkaantunut. YK:n arvion mukaan kuolleiden lopullinen määrä saattaa nousta 40 000:een.
(MTV3-STT-Reuters-DPA)
Tuhoisimmat maanjäristykset.
Timo Nurmi raportoi Turkin tilanteesta. (1:44)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.