Mainos

Pelastustöitä jatketaan Iranissa

Iranin eilisessä junaturmassa sai surmansa noin 300 ihmistä. Onnettomuuden syy on yhä epäselvä.

Koillis-Iranissa junavaunujen räjähdyksessä menehtyneiden lopullinen määrä näyttää asettuvan noin 300:an. Lisäksi paikallisviranomaiset kertovat noin 450 ihmisen loukkaantuneen.

-Tähän mennessä olemme löytäneet 295 ruumista. Uskomme, että kuolleita voi löytyä tämän jälkeen enintään 15, Khorassanin maakunnan katastrofiyksikön johtaja arvioi.

Viranomaisten mukaan räjähdysten vaara turma-alueella on vähentynyt. Yön aikana ei ole raportoitu uusia räjähdyksiä. Heti turman jälkeen räjähdysvaara haittasi pelastustöitä. Silminnäkijät ovat nähneet pelastustyöntekijöiden siirtäneen aamun aikana raivauskalustoa alueelle.

Osa uhreista palomiehiä

Junan tavaravaunuihin oli lastattu rikkiä, bensiiniä ja lannoitteita. Vaunut lähtivät liikkeelle itsestään, suistuivat radalta ja syttyivät palamaan. Räjähdys tapahtui kesken sammutustöiden. Surmansa saaneet ovat palomiehiä ja tulipaloa katsomaan saapuneita paikallisia asukkaita.

Räjähdys aiheutti suurta tuhoa viidessä kylässä lähellä Nishapurin kaupunkia. Räjähdys kuultiin 75 kilometrin päässä sijaitsevassa Mashhadin kaupungissa asti. Ikkunoita rikkoutui kymmenen kilometrin laajuisella alueella.
Turman tarkemman syyn selvittäminen on vielä kesken.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 18.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.