Mainos

Pelastustoimet jatkuvat Intian myrskytuhoalueilla

Intiassa kaksi viikkoa sitten riehuneen hirmumyrskyn jäljiltä on löydetty jo lähes 9400 kuollutta. Pelastusviranomaiset kertoivat tänään, että suurin osa kuolonuhreista, yli 8000, on löydetty Jagatsinghpurin alueelta. Löydettyjen uhrien määrä on noussut rajusti viime päivinä sen jälkeen, kun sää tuhoalueella on alkanut kirkastua ja pelastustyöntekijät ovat päässeet aiemmin eristyksissä olleille alueille. Joitakin kyliä on yhä saarroksissa tulvavesien tai sortuneiden teiden vuoksi, mutta viranomaiset eivät usko kuolleiden määrän nousevan enää yli kymmenentuhannen.

Intian puolustusministeri George Fernandes lupasi tänään, että tulevaisuudessa myrskytuhojen ehkäisemiseksi ei varoja säästellä.
-Emme voi estää hirmumyrskyä tulemasta, mutta tuhon laajuuteen voidaan vaikuttaa huolellisella suunnittelulla. Voimme esimerkiksi rakentaa myrskynkestäviä taloja ja laitureita sekä penkereitä ohjaamaan tulvavesiä, Fernandes sanoi.

Lokakuun 29. päivänä Bengalinlahden rannikolle saapunut myrsky riepotteli pahiten itäistä Orissan osavaltiota. Jopa 300 kilometrin tuntinopeudella puhaltaneet myrskytuulet ja valtavat hyökyaallot tuhosivat kodin miljoonilta ihmisiltä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.