Mainos

Pelastusryhmät poistuvat Intian järistysalueelta

Kansainväliset pelastustyöntekijät ovat poistumassa Luoteis-Intian maanjäristysalueelta, jossa ei enää uskota löytyvän eloonjääneitä 10 päivää tuhoisan järistyksen jälkeen. -Teimme kaiken mahdollisen. Kymmenen päivän jälkeen on oltava realistinen, sanoi eteläafrikkalaista pelastusryhmää johtanut Colin Deiner. Esimerkiksi brittiläinen pelastuskoiraryhmä on jo poistunut alueelta, ja ranskalaiset ja meksikolaiset valmistautuvat pakkaamaan tavaransa lähipäivinä.

Sen sijaan kansalaisjärjestöt ja YK:n avustusjärjestöt valmistautuvat jäämään tuhoalueelle useiksi kuukausiksi. Kodittomiksi jääneet ja loukkaantuneet ihmiset tarvitsevat apua vielä pitkään, sillä suuri osa paikallisista sairaaloista ja muusta perusrakenteesta on tuhoutunut.

Tammikuun 26. päivä Gujaratin osavaltiossa sattunut 7,9 richterin järistys oli Intian pahin puoleen vuosisataan. Arviolta 30 000 ihmistä sai surmansa rakennusten romahtaessa. Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan pelastustoimien yhteensovittamisessa oli alkuun ongelmia, ja kesti lähes viikon ennen kuin paikalliset viranomaiset saivat kutsuttua eri maista tulleet pelastusryhmät ja järjestöjen edustajat yhteiseen neuvonpitoon. -Menetimme ainakin päivän tai pari avun saamisessa perille, pahoitteli Etelä-Aasian Punaisen Ristin johtaja Bob Mckerrow. Lisäksi järjestön mukaan työvoiman ja kuljetusvälineiden puute sekä huono tiedonkulku hidastivat ensi vaiheen pelastustöitä.

Kaksi löydetty elossa

Vielä tänään Intian maanjäristyksen raunioista on löytynyt kaksi ihmistä hengissä. Eloonjääneet ovat keski-ikäiset sisarukset, nainen ja mies. He ennättivät olla maanjäristyksen raunioissa 10 päivää.

Sisarukset säilyivät hengissä näin pitkään sen ansiosta, että he olivat jääneet keittiöönsä, jossa heillä oli ruokaa ja juomaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.