Mainos

Pelastuspäällikkö: Turkin kaivoksessa palaa yhä

Toiveet Turkin kaivosturmassa loukkuun jääneiden pelastamiseksi hiipuvat. MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen Helsingin pelastuslaitoksen pelastustoimen päällikön mukaan kaivoksessa syttynyttä tulipaloa ei ole saatu sammutettua.

– Palo jatkuu edelleen ja muodostaa savua ja vaaraa kaivoksessa oleville, Jari Korkiamäki kertoi.

Onnettomuus sattui Korkiamäen mukaan pahimmalla mahdollisella hetkellä kesken työvuoronvaihdon. Kaivoksessa oli tuolloin lähes 800 työntekijää, joista yli 270:n on vahvistettu kuolleen. Kaivosyhtiön mukaan lähes 450 työntekijää on pelastettu, joten loukussa on yhä 50-60 kaivosmiestä.

– Jos ovat päässeet ilmataskuun, mahdollisuuksia on. Jos he ovat palon huonommalla puolella, mahdollisuudet ovat palokaasujen vuoksi huonot, Korkiamäki jatkoi.

Tapahtunutta on Korkiamäen mukaan hankala verrata Chilen kaivosturmaan syksyllä 2010. Kaivos romahti elokuussa ja legendaarinen pelastusoperaatio huipentui lokakuun puolivälissä 33 kaivosmiehen nostamiseen pois loukusta.

– Kun Chilen kaivos romahti, sinne jäi puhdasta ilmaa. Nyt romahdusta ei ole tapahtunut, mutta tilanne on palokaasujen vuoksi vaarallisempi, Korkiamäki arvioi.

Chilessä kaivokseen jouduttiin poraamaan 800 metrin syvyyteen uusi aukko miesten pelastamiseksi. Nyt pelastustöissä voidaan hyödyntää jo käytössä olevaa tunnelia, mutta kaivosmiehet ovat peräti kahden kilometrin syvyydessä. Kaivoksen suuaukolta matkaa turmapaikalle on neljä kilometriä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.