Mainos

Pelastusoperaation pitkä kesto salattu Chilen kaivosmiehiltä

Chilessä loukkuun jääneillä kaivostyöläisillä ei ole tällä hetkellä mitään tietoa siitä, että he saattavat joutua odottamaan pääsyä ulkoilmaan useita kuukausia.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan pelastusoperaation johto ei ole ilmoittanut ainakaan toistaiseksi kaivomiehille, että tunneliin porattavan kuilun rakentaminen saattaa kestää peräti neljä kuukautta.

Lähes kolme viikkoa 700 metrin syvyydessä loukussa oleville kaivosmiehille on ryhdytty toimittamaan ruokaa ja lääkkeitä kahdeksansenttisen reiän kautta. Miehille on toimitettu muun muassa glukoosiliuosta ja nestehukkaa estäviä pillereitä. Lisäksi miehille on lähetetty proteiini- ja kaloripitoisia ruoka-aineksia, jotka on alun perin kehitetty astronauteille.

Pelastushenkilöstöllä on jatkuva kommunikaatioyhteys kuiluun. Miehet ovat pyytäneet alas ruoan lisäksi muun muassa hammasharjoja sekä suojia silmilleen.

Kaivosmiesten terveydentilaa tarkkaileva lääkäri on saanut miehiltä tietoa heidän sairaushistoriastaan, jotta maan syvyyteen saadaan toimitettua oikeanlaisia lääkkeitä.

Kaikkiaan 33 kaivosmiestä jäi loukkuun kuparikaivokseen elokuun alussa sattuneessa onnettomuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.