Mainos

Pelastuslaitos valmiina "kun katastrofi iskee"

Voimakkaimpia myrskytuulia on ennustettu tänään ja huomenna erityisesti Suomen eteläosiin. Helsingin pelastuslaitos on varautunut myrskyyn normaalimiehityksellä. Pelastuslaitos saa kuitenkin tarvittaessa apua vapaapalokunnan hälytysyksiköiltä.

–Seuraamme täällä hyvin tarkasti säätiedotuksia, ja kaikki vapaapalokunnan viisitoista Helsingin-yksikköä ovat täydessä lähtövalmiudessa kun katastrofi iskee, pelastuslaitoksen palomestari Jari Lempinen kertoo.

Vapaapalokunnan päällikkö Kari Kiiski vahvistaa hälytysvalmiuden. Vapaapalokunnan yksiköillä ei kuitenkaan ole normaalia enempää henkilöstöä töissä myrskyn varalta.

Myrskyn seurauksina kaatuneita puita ja irronneita kattoja

Tällä hetkellä tuuli on Suomen eteläisellä rannikolla noin 13 metriä sekunnissa. Tuulen arvioidaan voimistuvan iltaa ja huomista kohti. Tällä hetkellä säätila ei ole aiheuttanut erityisempiä hälytyksiä pelastuslaitokselle.

–Yleisimmät tuulen aiheuttamat hälytykset koskevat kaatuneita puita ja irronneita kattoja. Tähän mennessä kaikki on kuitenkin sujunut rauhallisissa merkeissä, Lempinen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.