Mainos

Pelastuslaitos nosti lehmiä jäistä Kontiolahdella, neljä lehmää kuoli

Neljä eläintä kuoli lehmälauman karattua tänään iltapäivällä jäälle Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa. Pienelle alalle pakkautunut 11 lehmän lauma vajosi rytinällä Höytiäiseen. Eläimet uivat avannossa ja kylmettyivät pahoin, vaikka tilan isäntä aloitti pelastustoimet heti onnettomuuden nähtyään.

Lehmät karkasivat Teerisaaren länsipuolella sijaitsevan maatilan aitauksesta kello 13:n aikoihin. Lauma ehti edetä vain 50 metriä, kun jääpeite halkesi alta.

– Eläimet vedettiin yksi kerrallaan liinoilla jäälle, minkä jälkeen ne kuskattiin moottorikelkoilla ja ahkioilla navettaan lämpimään. Neljä kuoli ja toiset neljä ehtivät paleltua pahoin, kertoo päivystävä palomestari Jukka Saarelainen.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Kontiolahdelta ja Joensuusta. Eläimet saatiin vedestä vajaassa tunnissa. Pelastuslaitos saapui saareen jäätietä pitkin moottorikelkoilla ja pienillä autoilla. Avuksi saapui myös paikallisia asukkaita sekä eläinlääkäri.

Jäät poikkeuksellisen heikot

Eläimistä kaksi kuoli heti kylmyyteen ja kaksi myöhemmin, kertoo tilan isäntä Jukka Punnonen MTV3 Uutisille.

Naudat pääsivät vuodenaikaan nähden todella heikoille jäille, kertoo MTV3 Uutisille kaupungineläinlääkäri Esko Suhonen.

– Tähän aikaan täällä jää kestää vaikka mitä, mutta nyt täällä on aikaan nähden poikkeuksellisen heikot jäät, hän sanoo.

Niille eläimille, jotka ovat selvinneet, on Suhosen mukaan tehty jälkihoitoa.

– Neljä on saatu tuossa lämpimään ja hoitotoimenpiteitä tehty niille. Näyttää aika hyvältä niiden osalta tällä hetkellä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.