Mainos

Pelastuslaitos apuna melkoisessa urakassa – puhelin lipsahti lohkareiden väliin

Keski-Suomen pelastuslaitos auttoi alkuviikon aikana yrittäjää, joka metsästi louhikkoon kadonnutta puhelintaan. Puhelin ei sinänsä ollut suuretsintöjen arvoinen, mutta sen sisältämät tiedot haluttiin pelastaa.

Tapahtumat alkoivat lauantai-iltana, kun pelastuslaitokselle tuli puhelu, jossa yrittäjä kertoi puhelimensa pudonneen suuren irtolohkareen väliin. Pelastuslaitos sopi, että tilanne tarkastetaan seuraavana arkipäivänä ja pelastuslaitos antaa tarvittaessa apua puhelimen metsästykseen. Tapaus sattui Leivonmäen Kivisuolla lähellä Jyväskylää.

Yrittäjä palasi paikalle tiistaina mukanaan talja, jolla irtolohkareita pystyttiin vetämään sivuun. Pelastuslaitos antoi kivien siirtämisessä suunnitteluapua ja valvomassa työskentelyn turvallisuutta lisävahinkojen estämiseksi. Itse operaation hoiti kokonaisuudessaan yrittäjä.

Taljat eivät kuitenkaan riittäneet, ja tänään paikalle vietiin uppopumppu. Sen avulla kiven kolosta pumpattiin vettä, minkä ansiosta kännykkä pian löytyikin. Puhelin oli onneksi vedenpitävää mallia.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen paloinsinööri Lauri Laineen mukaan kännykkä putosi tilanteessa, jossa metsänsuunnittelija käsitteli puun määrän mittaamisessa käytettävää relaskooppia ison irtolohkareen päällä.

Kännykän pelastamiseksi nähtiin suuri vaiva, koska siinä oli kiinni mikrosiru, johon oli kerätty useamman viikon metsäkartoitustyön tuloksia ja metsälohkojen tietoja. Tietoja ei oltu vielä saatu varmuuskopioitua pilvipalvelimelle.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.