Mainos

Pelastuslaitoksen hälytystehtävät vähenivät

Tulipalojen määrä oli viime vuonna selvästi edellisvuotta alhaisempi. Tästä huolimatta palokuolemien määrä jatkoi nousuaan.

Pelastuslaitosten hälytysluonteisia tehtäviä ilman sairaankuljetusta oli sisäministeriön keräämien tietojen mukaan viime vuonna noin 83 200. Määrä oli selvästi pienempi kuin edellisvuonna, jolloin tehtäviä oli noin 89 800.

Lääkinnälliset ensivastetehtävät ovat lisääntyneet voimakkaasti, ja tämä näkyy kasvuna myös pelastuslaitosten kaikkien tehtävien lukumäärässä. Lääkinnällisiä ensivastetehtäviä oli hieman yli 20 000 eli noin 2000 tehtävää enemmän kuin edellisenä vuonna. Kaikista hälytysluonteisista tehtävistä lääkinnällisten ensivastetehtävien osuus oli noin 24 prosenttia.

Viime vuonna tapahtuneista onnettomuuksista eniten huomiota herättivät kotimaassa Konginkankaan tuhoisa liikenneonnettomuus maaliskuussa ja Kaakkois-Aasian luonnonkatastrofi tapaninpäivänä.

Palokuolemat lisääntyivät

Vaikka tulipaloja oli edellisvuotta vähemmän, jatkoi palokuolemien määrä nousuaan. Palopaikalla kuoli 103 henkilöä eli 13 edellisvuotta enemmän. Erityisesti rakennuspaloissa kuolleita (85 henkeä) sekä vakavasti loukkaantuneita oli aikaisempia vuosia enemmän.

Palojen määrä ja omaisuusvahinkojen euromääräiset vahingot sen sijaan laskivat.

Rakennuspalot vähenivät viime vuonna noin 150 palolla. Kaikkiaan tulipalojen määrä väheni selvästi edellisestä vuodesta. Vähennys oli merkittävä etenkin maastopaloissa.

Tulipaloja oli kaikkiaan noin 12 000 eli pari tuhatta edellisvuotista vähemmän. Näistä rakennuspaloja oli noin 3300 eli lähes parisataa paloa vähemmän kuin edellisvuonna. Maastopaloja oli noin 2200 eli lähes 1600 tapausta vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Liikennevälinepaloja oli noin 2600 ja muita paloja 3600. Molempien määrä väheni edellisvuodesta.

Pelastustehtävät vähenivät

Palokunta hälytettiin muiden onnettomuuksien kuin tulipalojen vuoksi noin 19 840 kertaa, kun edellisen vuoden vastaavia kertoja oli 20 840. Pelastuslaitosten hälytysluonteisista lähdöistä muiden onnettomuuksien kuin tulipalojen aiheuttamia tehtäviä oli noin 24 prosenttia kaikista, kuten edellisvuonna.

Eniten lähtöjen määrän laskuun vaikutti ihmisen pelastamistehtävien selvä väheneminen. Pelastamistehtäviä oli noin 1950, kun edellisen vuoden vastaava määrä oli runsas 2700.

Veden varasta pelastamisia, pelastussukellustehtäviä sekä maastopelastustehtäviä oli aikaisempaa vuotta runsaammin.

Luonnononnettomuuksia oli selvästi aikaisempaa vuotta vähemmän eli 2930, kun edellisvuonna niitä oli 2670. Vastaava aleneva kehitys oli selvästi nähtävissä vahingontorjuntatehtävissä, joita oli noin 2570.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.