Pelastuskopteripomo sotki omat ja yhdistyksen rahat

Oulussa toimivan lääkäri- ja pelastushelikopteri Sepen tuki ry:n hallitus on erottanut toiminnanjohtajansa luvattomien rahannostojen takia.

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Pääkkö on ilman hallituksen lupaa nostanut pääosin tänä vuonna 50 000 euroa palkkaennakkoja. Hallituksen puheenjohtajan Markku Kosken mukaan asia tuli ilmi viime vuoden tilinpäätöksen yhteydessä.

- Silloin havaittiin, että palkkaennakkonostoja oli tehty tuhansien eurojen edestä. Tähän puututtiin ja yllätyttiin, kun huomattiin, että nostoja on tehty myös tänä keväänä.

Viime vuoden osalta Pääkkö on palauttanut rahat. Lisäksi hän on sopinut yhdistyksen kanssa, että loput nostoista palautetaan elokuun loppuun mennessä.

Yhdistyksen hallitus pyytää asiassa poliisitutkintaa ja teettää myös eritystilintarkastuksen.

"Motiivit henkilökohtaisia"

Miten Pääkkö itse on selittänyt toimintaansa?

- Hänellä on määrättyjä perusteita. Ne ovat hyvin henkilökohtaisia, joten en voi niihin mitään kommenttia esittää.

Kosken mukaan Pääkkö on tehnyt 15 vuotta erittäin ansiokasta työtä pelastushelikopteritoiminnan eteen.

- Näin pienellä asialla ihminen voi tehdä elämänsä vaikeaksi, Koski huokaa.

Koski vakuuttaa, että yhdistys on hoitanut valvontatehtävänsä hyvin ja väärinkäytöksiin on puututtu välittömästi.

- Tällä toimisuhteen purkamisella, erityistilintarkastuksen käynnistämisellä ja tutkintapyynnön tekemisellä pyrimme säilyttämään Sepen uskottavuuden ulospäin. Haluamme vakuuttaa lahjoituksia tehneille ihmisille, että heidän rahansa ovat turvassa.

Epäselvyyksiä yhdistyksen rahankäytössä on ollut aiemminkin. MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi jo helmikuussa 2007 Sepen holtittomasta varainkäytöstä.

Lue myös:

Katso juttu:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat