Pelastiko oikeudenkäynti Johnny Deppin uran? Tätä mieltä psykologi on pariskunnan uramahdollisuuksista jatkossa

Johnny Deppin uralla mahdollisuuksia uuteen nousuun – Amber Heard tarvitsisi ihmeen 1:17
Pelastiko tuomio Johnny Deppin näyttelijänuran? Psykologi pohtii, miksi kohuoikeudenkäynti koukutti miljoonia ihmisiä

Amber Heardin ja Johnny Deppin pitkä ja vaiherikas kunnianloukkauskiista on viimein saatu oikeudessa päätökseen. Sekä Depp että Heard tuomittiin kunnianloukkauksesta. Depp voitti kanteensa kaikki kohdat, mutta hänen uransa pelastuminen ei silti ole varmaa.

Psykologi Sini-Sofia Savola on seurannut oikeudenkäyntiä tiiviisti. Hän kuvailee katsoneensa satoja tunteja materiaalia oikeudenkäynnistä. Savola on tyytyväinen lopputulokseen.

– Minussa tämä herättää sellaisen ajatuksen, että oikeus toteutui. Katsojana on käynyt aika selväksi, että Amber Heard valehtelee monessa kohtaa.

Merkittävät mainehaitat molemmille

Oikeuskäsittely kesti seitsemän viikkoa. Tapaus on ollut mediaspektaakkeli ja ihmiset ympäri maailmaa ovat seuranneet tapahtumia perinteisen median ja sosiaalisen median alustoilla.  

Oikeudenkäynnin osapuolia ovat olleet tietyllä tapaa myös ex-parin fanikunta. Sekä Deppin että Heardin kannattajat ovat valinneet puolensa ja kohdistaneet vihaansa vastapuoleen. Molemmat osapuolet ovat saaneet lokaa niskaansa ja molempien urakehitys on ollut katkolla.

Onko toivoa uusista rooleista?

Näin ollen tapauksesta aiheutuneet mainehaitat ovat olleet oikeusjutussa vahvasti esillä. Depp on esimerkiksi kertonut, että menetti Heardin valheiden takia roolinsa Pirates of the Caribbean -elokuvasarjassa sekä roolinsa Harry Potter -maailmaan sijoittuvassa elokuvasarjassa. Savola uskoo, että Deppin uralla on mahdollisuudet toipua.

– Voi lähteä nousuun, mutta se ei ole itsestään selvää. Aika näyttää ja miten Hollywood ottaa hänet vastaan. Kansa on ollut Deppin puolella.

Amber Heardin uran toipumiselle Savola ei anna paljon toivoa.

– Luulen, että hänen mahdollisuudet ovat todella heikot, ellei ihmeitä tapahdu. En halua hakata tätä kiveen, mutta minun on vaikea nähdä, että hän tulisi enää näyttelijänä menestymään.

Amber Heard on ilmoittanut aikovansa valittaa tuomiosta, joten pariskunnan erosaaga saanee vielä yhden jatko-osan.

Pelastiko tuomio Johnny Deppin näyttelijänuran? Psykologi pohtii, miksi kohuoikeudenkäynti koukutti miljoonia ihmisiä 14:17
Katso psykologi Sini-Sofia Savolan koko haastattelu tästä.

Lue myös:

    Uusimmat