Mainos

Pelastakaa Lapset: Perhetuomioistuimia perustettava

Lastensuojelujärjestö Pelastakaa Lapset ry. peräänkuuluttaa erityisten perhetuomioistuinten perustamista Suomeen. Järjestön mukaan monissa viimeaikaisissa oikeustapauksissa lasten edut ovat jääneet juridisten näkökohtien varjoon. -Nykyinen oikeudenkäyntimenettelymme ei ole tyydyttävä. Tarvitsemme perhetuomioistuimia, joissa juridisten seikkojen ohella huomioidaan lasten hyvinvointiin vaikuttavat sosiaaliset, psykologiset ja lääketieteelliset tekijät, korosti Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Mirja Winter-Heikkilä tänään Helsingissä.

Winter-Heikkilän mukaan lapsia koskevissa oikeustapauksissa juridisesti perustellut ratkaisut eivät ole aina moraalisesti hyväksyttäviä.

Viranomaisten keskuudessa ajatus perhetuomioistuimista on otettu vastaan varovaisesti. Huomenna 75 vuotta täyttävä Pelastakaa Lapset ry tähdentääkin, että lasten asemaa oikeudenkäynneissä voidaan parantaa myös muilla tavoin.

-Puolueettomien asiantuntijoiden kytkeminen osaksi tuomioistuinten toimintaa lapsia koskevissa jutuissa olisi myös merkittävä uudistus, pääsihteeri Winter-Heikkilä totesi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.