Mainos

Pelastakaa Lapset -järjestöllä teemaviikko

Valtakunnallinen lastensuojelujärjestö Pelastakaa Lapset viettää alkavaa viikkoa teemaviikkona, jonka aikana kiinnitetään erityistä huomiota YK:n lapsen oikeuksien 32. artiklaan. Sen mukaan lapsilla tulisi olla ensisijainen oikeus käydä koulua työssäkäynnin sijasta.

Lapsityövoiman käyttö on monissa polttava ongelma. Kansainvälisen työjärjestön ILOn mukaan peräti 140 miljoonaa 5-14-vuotiasta lasta tekee kokopäiväisesti työtä. Jos mukaan lasketaan ne, jotka tekevät työtä koulun tai muun toiminnan ohessa, arvio on 250 miljoonaa. Työtä tekeviä lapsia on etenkin Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Heidän suhteellinen osuutensa on suurin Afrikassa, jossa 40 prosenttia mainitun ikäisistä lapsista tekee työtä.

Pelastakaa Lapset ry auttaa kehitysmaiden lapsia kummiohjelmiensa avulla. Tässä lasten koulunkäyntiä tukevassa ohjelmassa on mukana jo lähes 3000 lasta. Kummimaksut ovat vuodessa 900-1200 markkaa, mikä kattaa yhden lapsen koulunkäynnistä aiheutuvat kulut vuoden ajan. Kummiksi voi ryhtyä yksityinen henkilö, työporukka, koululuokka tai ystäväryhmä. Vuosittainen kummimaksu suoritetaan Pelastakaa Lapset ry:lle, joka toimittaa avustukset eteenpäin. Jokaisen kummilapsen koulunkäyntiä seurataan, ja kummi saa raportin lapsen edistymisestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.