Mainos

Pelastakaa Lapset: 70 000 teiniäitiä kuolee vuosittain

Eniten teiniäitejä kuolee Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan Nigeriassa, Liberiassa ja Malissa. Suomi on äitien hyvinvointitilastossa kakkosena yhdessä Tanskan kanssa. Kärjessä on Ruotsi.

Noin 70 000 teini- ja lapsiäitiä kuolee joka vuosi raskauteen ja synnytykseen, sanoo kansainvälinen Pelastakaa Lapset -järjestö tuoreessa raportissaan. Maailman äidit 2004 -raportissa todetaan, että monissa tapauksissa lapsiäitien ja heidän lastensa kuolemalta vältyttäisiin myöhentämällä tyttöjen naimisiinmenoa ja lasten synnyttämistä sekä parantamalla terveys- ja kasvatuspalveluja.

- Aivan liian monille nuorille tytöille äitiys on rampauttava murhenäytelmä tai vielä pahempaa, kuolemantuomio, sanoo Mary-Beth Powers Pelastakaa Lapset -järjestöstä.

Tilanne on raportin mukaan pahin Nigeriassa, Liberiassa ja Malissa. Niissä yksi kuudesta 15-19-vuotiaasta tytöstä saa lapsen joka vuosi ja yksi seitsemästä vastasyntyneestä kuolee ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Maailman äidit -raportti vertaa myös jälleen äitien hyvinvointia eri maissa. Suomi on listalla yhdessä Tanskan kanssa toisella sijalla Ruotsin jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.