Mainos

Pelastaako tämä keksintö henkiä maanjäristyksessä?

Pohjakerrokseen rakennettu teräksinen häkki on insinöörien uusin innovaatio, jonka toivotaan pelastavan ihmishenkiä maanjäristyksissä. Häkkejä on määrä rakennuttaa tulevaisuudessa muun muassa kouluihin, jotka sijaitsevat maanjäristysriskialueilla.

Teräksisen suojan idea on yksinkertainen. Kun rakennuksen kerrokset romahtavat toistensa päälle järistyksen seurauksena, kestää vahvatekoinen metallisuoja pohjakerroksessa ylhäältä tulevan paineen. Häkkiin evakuoidut ovat turvassa metallisen rakennelman sisällä.

Häkin toimintaperiaate perustuu siihen, ettei maanjäristys aiheuta romahduksia yleensä välittömästi, vaan rakennukset sortuvat usein vasta joitakin hetkiä järistyksen jälkeen. Kouluissa tehdyt harjoitukset ovat osoittaneet, että oppilaat ehtivät juosta suojaan ennen talon sortumista.

Viranomaiset testasivat häkin toimivuutta tänään Jerusalemissa Israelissa ja, tulokset olivat lupaavat. Testissä kaksikerroksinen rakennus romahti räjähdyksen voimasta, mutta pohjakerroksen teräshäkki ei kärsinyt vakavia vaurioita.

(MTV3 - AP)

Teräshäkin kestävyyttä testattiin tänään Jerusalemissa. Katso video.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.