Mainos

Pelasivat shakkia puistossa - kuudelle miehelle syytteet

Shakin pelaamisesta puistossa voi joutua oikeuden eteen New Yorkissa.

Kuuden miehen porukka oli kaikessa rauhassa pelaamassa manhattanilaisen puiston kivisillä shakkipöydillä, kun poliisi keskeytti pelin ja määräsi heidät tuomioistuimen eteen puiston sääntöjen rikkomisen vuoksi. Shakkilaudat ovat leikkipuiston alueella, ja aikuisilta on sinne pääsy kielletty, jos heillä ei ole lapsia mukanaan.

Miehet ihmettelevät, mitä puiston suunnittelijan päässä on liikkunut, kun hän sijoitti shakkipöydät juuri leikkipuistoon.

- Nelivuotiaat eivät pelaa shakkia, miesten asianajaja huomauttaa.

Yksi miehistä kertoo pelanneensa puistossa jo kaksi vuotta ja tulleensa aina hyvin juttuun puistossa käyneiden lasten vanhempien kanssa. Lasten vanhemmat olivatkin miesten puolella ja kertoivat näiden opettaneen lapsille shakkia.

- Tunsimme olomme tervetulleiksi. Vanhempien mielestä meillä oli positiivinen vaikutus lapsiin. Tietääkseni shakkia pidetään kaikkialla maailmassa sivistyneenä ja hyvänä asiana, pelaaja sanoo.

Lopulta kukaan miehistä ei kuitenkaan saanut rangaistusta teostaan. Neljä heistä tarttui sopimukseen, jossa syytteistä luovutaan, mikäli heitä ei pidätetä puolen vuoden sisällä. Kaksi olisi halunnut puolustaa asiaansa oikeudessa, mutta tällä viikolla oikeudenkäynti peruttiin, sillä poliisi oli tehnyt muotoseikkoihin liittyvän virheen.

Poliisi varoittaa miehiä kuitenkin palaamasta shakkipöytien ääreen, tai he voivat joutua uudelleen vaikeuksiin.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja