Pelaaja kertoi raskaudestaan – seuralta todella törkeä temppu

Italialainen lentopalloilija Lara Lugli ilmoitti seuralleen Volley Maniago Pordenonelle olevansa raskaana. Seura antoi tästä hyvästä potkut ja haastoi Luglin vielä oikeuteen.

Lugli, joka on nykyään 41-vuotias, oli siirtynyt Volley Maniago Pordenoneen kaudeksi 2018–19. Hän sai kuitenkin potkut maaliskuussa 2019 kerrottuaan seuralle raskaudestaan.

Lugli sai kuukautta myöhemmin keskenmenon ja kertoi tästä Volley Maniago Pordenonelle. Hän myös vaati seuralta viimeisen sopimuskuukauden palkkaa, 2 500 euroa, joka oli yhä maksamatta.

Seura kieltäytyi maksamasta ja ryhtyi yhä pöyristyttävämpiin toimiin haastamalla Luglin oikeuteen. Seura syytti Luglia siitä, että tämä jätti lapsiaikeensa kertomatta saadakseen korkeampaa palkkaa.

Seuran syytteiden mukaan Lugli "myi kokemustaan epäsuhtaisesti". Seura myös väitti, että Luglin päätös sai joukkueen pelaamaan loppukauden huonosti ja sen seurauksena seura menetti sponsorirahoja.

Lugli kertoi The Gurdianille vihastuneensa luettuaan oikeusasiakirjat.

– Olen pelannut lentopalloa 25 vuotta ja antanut sille kaikkeni – he tiesivät sen. He sanoivat, että 38-vuotiaan naisen pitäisi tietää, haluaako hän lapsen ja olisi siksi pitänyt sanoa jotakin. He eivät ainoastaan kyseenalaistaneet ammattimaisuuttani, vaan he vertaavat raskautta luvattomaan ja ilkeään käytökseen. Se on hyvin vakava asia, Lugli sanoi.

Korkea-arvoista tukea

Italian korkea-arvoiset poliitikotkin ovat reagoineet tapaukseen. 

Italian senaatin puheenjohtaja Maria Elisabetta Alberti Casellati luonnehti tapausta väkivallaksi naisia kohtaan. Italian ulkoministeri Luigi Di Maio puolestaan kommentoi, ettei ole hyväksyttävää, että nainen joutuu yhä valitsemaan lapsen ja uransa välillä.

Viikonloppuna Italian cupin finaalin alla Maceratan ja Mondovin kapteenit asettivat puolestaan pallon paitojensa alle osoittaakseen tukea Luglille.

Volley Maniago Pordenonen seurapomo Franco Rossato sanoi, että seura alkoi puolustaa itseään lakiteitse vasta sen jälkeen, kun Lugli vaati kuukauden palkkaa. Hänen mukaansa seura ja Lugli olisivat purkaneet sopimuksen yhteisymmärryksessä sen jälkeen, kun Lugli kertoi raskaudestaan, eikä seura ole tämän vuoksi aktivoinut sopimuksessa olevia pykäliä, joiden mukaan kesken sopimuksen lähtevä urheilija voi saada sanktioita.

– Yhtäkkiä, useita kuukausia myöhemmin, saimme hänen asianajajaltaan viestin oletetuista korvauksista. Vasta sitten asetuimme vastaan ja aktivoimme sopimuspykälät, Rossato sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat