Pekoni-juustopiiras

6 annosta

  • Ainekset:
  • Pohja:
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl vettä
  • suolaa
  • Täyte:
  • 100-150 g pekonia
  • 250 g emmentaljuustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • valkopippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje:

Kaada vehnäjauhot kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi ja ” hakkaa ” voi jauhoihin puuhaarukalla. Tee sormenpäillä seoksesta taikina. Lisää viimeiseksi vesi, sekoita ja laita hetkeksi viileään lepäämään. Kauli taikina 24 cm halkaisija pyöreäksi ja laita voideltuun irtopohjaiseen vuokaan.

Täyte:

Leikkaa pekonit ohuiksi suikaleiksi ja paista kevyesti pannulla. Heitä paistinrasva pois. Raasta juusto ja sekoita se pekonin kanssa. Levitä seos tasaisesti pohjataikinan päälle. Sekoita muna, kerma ja kermaviili ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kaada seos vuokaan juuston päälle.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 – 30 minuuttia eli kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa lämpimänä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat