Mainos

Pekkarinen: Vuotos-paketti auki

KHO on antanut asiasta päätöksensä, mutta hallituksella ja eduskunnalla voisi olla mahdollisuus uuteen erillislakiin, sanoo kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen Suomenmaa-lehdessä.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan Vuotoksen allashanke on otettava uudelleen käsittelyyn. Korkein hallinto-oikeus on antanut asiasta päätöksensä, mutta hallituksella ja eduskunnalla voisi olla mahdollisuus uuteen erillislakiin, sanoo Pekkarinen tänään Suomenmaa-lehdessä.

Pekkarisen mielestä Suomen energiapolitiikan ongelmia ei ratkaista kuudennella ydinvoimalalla vaan energiantarvetta pitää paikata uusiutuvilla energianlähteillä sekä vesivoimalla tuotettavalla sähköllä.

- Valtion on käytettävä osa päästökauppaan suunnitellusta rahasta uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen. Painopiste on bioenergiassa, mutta vesivoimaa vielä tarvitaan. Siksi Vuotoksen allashanke on nostettava uudelleen käsittelyyn, sanoi Pekkarinen.

Pekkarisen mukaan Vuotoksen altaan avulla sähkötehoa olisi mahdollista lisätä reilut kolmesataa megawattia.

Enestam: Ei avata

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam vastasi iltapäivällä Pekkariselle, että kysymys Vuotoksen altaan rakentamisesta on kokonaan poissa päiväjärjestyksestä.

- Kysymys Vuotoksen altaan rakentamisesta ei ole ajankohtainen. Korkeimman hallinto-oikeuden vuonna 2003 tekemää päätöstä on pidettävä lopullisena ratkaisuna allashankekysymyksessä. Vuotoksen allasalueella olevat Kemihaaran suot liitettiin luontoarvojensa takia Natura 2000 -verkostoon valtioneuvoston yksimielisellä päätöksellä vuonna 2004, Enestam ilmoitti tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.