Mainos

Pekkarinen vaatii uudelta teräsyhtiöltä yhteiskuntavastuuta

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) uskoo, että suomalaisyrityksiä saattaa siirtyä myös tulevaisuudessa ruotsalaiskomentoon. Käytännössä ruotsalainen SSAB ostaa perinteikkään teollisuusyrityksen Rautaruukin.

– Tämä on se haikea osa tätä ratkaisua. Niillä toimialoilla on yhdistymistarvetta, joissa suomalaiset ja ruotsalaiset tekevät kilpaillen bisnestä. Ihan liian monta kertaa on käynyt niin, että ruotsalainen määrää tahdin. 

Pekkarinen vaatii SSAB:lta ja Rautaruukilta yhteiskuntavastuuta. Henkilöstömäärän ennakoidaan vähenevän vajaalla 900:lla kolmen vuoden kuluessa.

– Kun on niin vahvasti perusteltu tämä taloudellinen puoli ratkaisussa, toivon ja rohkenen myös uskoa, että henkilöstöä hoidetaan nyt paremmin kuin joskus aikaisemmin. SSAB:lla ja Rautaruukilla pitää olla tässä vahva vastuu. 

Pekkarinen kuitenkin muistuttaa, että terästeollisuudessa kilpailu on tällä hetkellä kovaa.

– Perusteräksen tuotannossa eurooppalaisten kilpailuedellytykset verrattuna intialaisiin ja kiinalaisiin ovat heikentyneet kaiken aikaa. Erikoisteräksessä meidän pääasiallisia kilpailijoita ovat muut eurooppalaiset ja näihin kilpailuhaasteisiin pitää pystyä vastaamaan. Kun siihen kysymykseen sitten vastataan, menetetään työpaikkoja. 

Pekkarinen kiirehtii ratkaisuja, joilla oma suomalainen kilpailukyky, uudet alat ja suomalainen yrittäminen saadaan lentoon.

- Tällä on kiire. Ei ole varaa odotella, että suhdanteet muuttaa tilanteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.