Mainos

Pekkarinen toppuuttelee arvailuja ydinvoimalasta

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen kiistää, että hallitus tai hänen ministeriönsä olisi ottanut energiapoliittiseksi linjakseen kuudennen ydinvoimalan rakentamisen.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen torjuu epäilyt siitä, että ministeriössä valmisteltaisiin kuudennen ydinvoimalan rakentamista. Pekkarinen korostaa tiedotteessaan, että KTM:n energiastrategioissa ei ole merkkiäkään kuudennen ydinvoimalan rakentamisesta eikä edes energiateollisuus ole esittänyt ministeriölle vastaavaa.

Pekkarinen viittaa päästökaupan kustannus- ja voittovaikutuksia tutkineen selvitysmies Mikko Karan raporttiin, jossa arvioitiin uudelle ydinvoimalalle olevan tarvetta. Ministeriön tai hallituksen energiapolitiikan kantaa ehdotus ei Pekkarisen mukaan kuitenkaan edusta.

Kauppa- ja teollisuusministeri muistuttaa, että KTM:n johdolla on hallituksessa käynnistetty uuden ilmasto- ja energiastrategian laatiminen. Tässä strategiassa tullaan muun ohessa määrittelemään Suomen vastaus maailmanlaajuisiin ilmastopolitiikan haasteisiin.

Pekkarisen mukaan nykymenolla Suomi ei tule saavuttamaan uusiutuvien energialähteiden käytössä osuuksia, joihin se on kansainvälisesti sitoutunut. Suomen tarvitsema lisäenergia voitaisiin Pekkarisen mielestä käyttää nopeammin uusitutuvien ja kotimaisten energialähteiden käyttöä, kuten biopohjaista jätettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.