Mainos

Pekkarinen: Testin reputtanut ydinvoimala kiinni välittömästi

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) vakuuttaa, että suomalaiset ydinvoimalat ovat nyt sekä jatkossa tiukkojen turvallisuustestien alaisuudessa.

Unionimaiden ydinvoimaloille tehtävät stressitestit ovat saaneet laajaa tukea EU:ssa Japanin ydinturman jälkeen. Testeissä tutkitaan voimaloiden selviytyminen muun muassa luonnonkatastrofien ja terrori-iskujen kaltaisista haasteista.

- Jos Suomessa jo nyt toimivat ydinvoimalat tai mahdolliset uudet voimalat reputtavat testin, ne suljetaan välittömästi, lupasi MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Pekkarinen.

Eduskunta on jo ehtinyt antaa periaatepäätöksellä luvan kahdelle uudelle ydinvoimalalle. MTV3:n 45minuuttia –ohjelman tutkimuksessa kuitenkin jopa 38 prosenttia vastaajista haluaisi asian uudelleen pöydälle.

Pekkarisen mielestä jo myönnettyjä ydinvoimalupia ei ole syytä harkita nyt uudelleen. Ministerin mielestä asiaan voidaan palata kunhan rakennusluvat tulevat eduskunnan käsittelyyn.

- Rakennuslupahakemukset täytyy toimittaa valtioneuvoston käsittelyyn viiden vuoden sisällä. Siinä yhteydessä käydään tarkasti lävitse kaikki rakennuslupaan liittyvät asiat. On hyvä muistaa, että tämän saman käsittelyn aikana on mahdollisuus vielä harkita yhteiskunnan kokonaisedun nimissä, onko lopullista rakennuslupaa syytä antaa vai ei, sanoo Pekkarinen.

MTV3:n 45 minuuttia ohjelmassa kerrottiin eilen, että asenteet ydinvoimaa kohtaan ovat kiristyneet Japanin ydinvoimaturmien jälkeen. Kyselyn mukaan lähes puolet suomalaisista vastustaa ydinvoimaa, naisista peräti kaksi kolmasosaa.

Lisäksi vastaajista jopa neljännes kertoi, etteivät he luota Suomen viranomaisten antamaan tietoon ydinvoiman turvallisuuteen liittyvistä asioista.

(MTV3)

Katso kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen haastattelu: (Huomenta Suomi 24.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.