Pekkarinen selvittää alusvaatemainosten siveellisyyden

Katukuvaan joulumyynnin ryydittäjiksi ilmestyneet näyttävät alusvaatemainokset tunkivat tänään eduskunnan kyselytunnille.

Keskustan Mirja Vehkaperä paheksui tänään eduskunnan kyselytunnilla viimeisimmän muodin ja tavaroiden mainostamista "puolialastomilla naisilla ja seksikkäästi puetuilla lapsilla".

Vehkaperä katsoi, että nuorten itsetunnon ja psyykkisen kasvun kehitystä ei edistä ikäänsä sopimattoman mainonnan keskellä eläminen.

- Emmekö voi julkiselle yleiselle mainonnalle mitään? Olenko ainoa, jota alusasumallinuket näyteikkunassa ärsyttävät, hän tivasi.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) myönsi katselleensa näitä mainoksia "sekä vaivihkaa että ihan avoimestikin". Hän katsoi, että kauppa sinänsä ylläpitää itse varsin korkeaa kirjoittamatonta normistoa, eikä asiassa tältä osin vedetä rajoja lailla.

Sen sijaan kilpailulainsäädännössä ei Pekkarisen mukaan sallita moraalittomien tai epäsiveellisten keinojen käyttöä, ja tästä näkökulmasta asiassa voi olla arvioinnin paikka.

- Tämän kysymyksen innoittamana tulen paitsi katselemaan noita kuvia, myös keskustelemaan kilpailuviranomaisten kanssa, ministeri lupasi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat