Mainos

Pekkarinen rakentaisi Vuotoksen tekoaltaan

Mauri Pekkarisen mukaan Vuotokselle ei ole esteitä, koska Lapin keskeiset päätöksentekoelimetkin kannattavat rakentamista. Ministeri myös lupailee Suomen edustalta vedettävän Venäjän ja Saksan kaasuputken ympäristöluvalle nopeaa käsittelyä.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen haluaisi lisätä Suomen energiaomavaraisuutta. Tämä vaatisi hänen mukaansa myös Vuotoksen tekoaltaan rakentamista.

Ylen TV1:n Lauantaiseurassa haastatellun Pekkarisen mukaan Suomi tarvitsee lisää puhdasta energiaa, koska Kioton sopimuksen vaatimukset on täytettävä.

Pekkarinen ei näe Vuotoksen rakentamiselle esteitä, koska Lapin keskeiset päätöksentekoelimetkin kannattavat sitä. Ilman lainmuutosta Vuotosta ei kuitenkaan voitaisi rakentaa.

Sen sijaan Kollajan tekoallasta hän ei lähtisi rakentamaan.

- Pidän siinä tarkan rajauksen, etten pyrkisi sellaisille vesistöille, jotka ovat selvästi ja yksiselitteisesti suojelun piirissä.

Pekkarinen ei kuitenkaan halunnut lyödä kantaansa lukkoon sen suhteen, voisiko myös Kollajan rakentaminen joskus tulla kysymykseen.

Pekkarinen myös toisti kantansa mahdollisesta kuudennesta ydinvoimalasta. Hänen mielestään vastuu kuudennesta voimalasta on teollisuudella. Hänen mukaansa hallitus pitää kuitenkin ovet auki kaikille vaihtoehdoille.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen

Venäjän ja Saksan kaasuputki nopeaan käsittelyyn

Pekkarinen lupaili Suomen edustalta vedettävän Venäjän ja Saksan kaasuputken ympäristöluvalle nopeaa käsittelyä. Hänen mukaansa asiaan ei liity ongelmakohtia Suomen talousalueen kauttakulun kannalta.

Pekkarinen myönsi, että putkeen liittyy turvallisuusriskejä, mutta hänen mukaansa ne ovat minimaalisia. Suomi ei Pekkarisen mukaan aio ryhtyä erityisiin valvontatoimiin putken vuoksi.

Ministeri ei myöskään innostunut ajatuksesta rakentaa putkesta liittymää Suomeen. Toistaiseksi Suomen oma kaasuputki riittää. Pekkarinen jätti kuitenkin oven auki sille, että tulevaisuudessa liittymä voisi olla mahdollinen.

- Se ei varmaankaan onnistu ilman partneria, enkä näe sitä tällä hetkellä kovin todennäköisenä vaihtoehtona, Pekkarinen muotoili.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.