Mainos

Pekkarinen puolustaa Ahon paluuta

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen vetosi tänään Esko Ahon paluutien siloittamisen puolesta.

Mitä useammat keskustalaiset asettavat Ahon takaisintulon juhannuksena kyseenalaiseksi, sitä syvemmästä kuopasta hän joutuu Pekkarisen mukaan aloittamaan puolueen johtamisen.

Keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä Anneli Jäätteenmäki kaipasi puolueen uudistumista ja uusien näkökulmien avaamista. Hänen mielestään keskustan on syytä pysähtyä nöyrällä mielellä arvostelun edessä. Jäätteenmäki etsi uudenlaista yhteistyötä ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Jäätteenmäki myös uudisti viime syksynä valtuuskunnassa esittämänsä toiveen keskustan ja vihreiden kumppanuudesta.

Kääriäinen suosittaa Ahoa Suomen Pankkiin

Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen pitää Esko Ahoa parhaana mahdollisena ehdokkaana Suomen Pankin johtokuntaan

Kääriäisen mukaan Ahon pääministeritausta ja kansainvälisyys tekevät hänestä oivallisen johtajan Suomen Pankkiin.

Väli-Suomen sanomalehtien haastattelema Kääriäinen korostaa kuitenkin, ettei hän suosittele Aholle siirtymistä pois politiikasta. Hän myös kertoo epäilevänsä, onko Aholla riittävää poliittista kannatusta Suomen Pankkiin.

Esko Aho palaa Harvardista keskustan johtoon juhannuksena.

Jäätteenmäki suosikki puolueessa


Pekkarinen ei pidä Kääriäisen ehdotuksesta esittää Esko Ahoa Suomen Pankkiin.

MTV:n parinviikon takaisen tutkimuksen mukaan Anneli Jäätteenmäen kannatus on puolueessa Ahoa kaksi kertaa suurempaa ja nyt puolet puoluevaltuutetuistakin näyttäisi Aholle jo ovea. Myös Ilta-Sanomien tutkimuksen mukaan Aho olisi heikoilla Keskustan leirissä.

-Ei siitä kyllä ole alkuunkaan kysymys. Tämä tutkimus mihin te viittaatte, sehän vain kertoo siitä, että keskustalla on kärjessänsä useita vetovoimaisia tyyppejä . Ahon rinnalla nyt Jäättenmäki on noussut tällaiseksi vetovoimaiseksi tähdeksi, sanoo Seppo Kääriäinen.

-Mitä useammat ja mitä selvemmin näyttää siltä että, omankin väen piirissä Eskon paluu kyseenalaistetaan, sitä syvemmästä kuopasta Esko joutuu aloittamaan puolueen johtamistyön muutaman kuukauden päästä, sanoo Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.