Pekkarinen: Olisin eronnut, jos moitittavaa olisi ilmennyt

Kohu vaalirahoista sai elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) muistamaan, että hän oli myöntänyt investointituen yritykselle, jonka sisaryhtiöltä hän kolme kuukautta myöhemmin oli saanut vaaliavustuksen.

Pekkarinen kertoi itse tapahtuneesta tänään helpottuneena. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka oli Pekkarisen mukaan ilmoittanut hetkeä aikaisemmin, ettei hänellä ollut huomautettavaa tapahtuneesta.

Samalla Pekkarinen kertoi kuitenkin palauttavansa Suomi-Soffalta eduskuntavaalien alla taulumyynnillä saamansa 5000 euron vaalituen. Rahojen palauttaminen on hänelle periaatekysymys.

Edellisen hallituksen kauppa- ja teollisuusministerinä Pekkarinen oli päättänyt 800 000 euron investointiavustuksesta samaan konserniin kuuluvan Suomi-Sohva Tehtaan hankkeelle Kajaaniin.

Pekkarinen ei kertomansa mukaan olisi ottanut vaalitukea Suomi-Soffalta, jos olisi muistanut, että oli kolme kuukautta aiemmin allekirjoittanut sisaryhtiötä koskevan tukipäätöksen.

Ministeri sanoi allekirjoittaneensa päätöksen nopean silmäyksen jälkeen. Tukipäätös oli valmisteltu Kainuun TE-keskuksessa ja sitä oli puollettu kaikissa valmisteluportaissa. Asiasta ei ollut puhuttu hänen kanssaan, eikä hän itse ollut sen vuoksi yhteydessä kehenkään.

Pekkarinen kertoi selvittäneensä tapahtunutta oma-aloitteisesti oikeuskanslerille. Jos moitittavaa olisi ilmennyt, hän olisi omien sanojensa mukaan jättänyt tehtävänsä ministerinä.

Pekkarinen sanoi, että hän kutsui tiedotustilaisuuden koolle kaksi tuntia sen jälkeen kun oli saanut oikeuskanslerin kannanoton käsiinsä, puoli kahdelta iltapäivällä. Ministerin mukaan tiedotustilaisuuden pitäminen ei johtunut siitä, että Iltalehti oli parhaillaan kirjoittamassa Suomi-Soffan saamasta tuesta.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat