Mainos

Pekkarinen: Nyt kampanja vasta alkaa

Lähes puolet Keskustan kenttäväestä kannattaa Mari Kiviniemeä puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.

Hallinto- ja kuntaministeri Kiviniemeä puolueen johtoon kannattaa 46 prosenttia MTV:n uutisten kyselyyn vastanneista. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen puheenjohtajaksi halusi 25 prosenttia vastaajista.

Pekkarinen sanoo MTV:n verkkouutisten haastattelussa, että hän oli alun perin päättänytkin aloittaa kampanjoinnin puheenjohtajuudesta noin kuukautta ennen Lahden puoluekokouksessa tapahtuvaa valintaa. Pekkarinen ei ollut yllättynyt Mari Kiviniemen suosiosta.

- Mielenkiinnolla näitä kyselyjä seurailen. Olen ollut kiinni työtehtävissäni ja tämän viikonlopun aikana käynnistelen kampanjaa. Piirijohdossa oli muutama viikko sitten ihan sama tulos, kuin nytkin. Ei tässä mitään suurta yllätystä ole, Pekkarinen sanoo.

- Näissä meidän käymissämme keskustelutilaisuuksissa, missä olen ollut mukana, olen tainnut täpärästi voittaa ne. Olen ollut viimeisistä monista tilaisuuksista työtehtävieni vuoksi pois. Tästä on hyvä lähteä kivalla otteella ja hurtilla huumorilla eteenpäin.

Pekkarisen mielestä nyt on tuotava selkeästi esille oma sanottavansa sekä käsitykset siitä, mitä keskustan olisi tehtävä ja mitä keskustan puolueorganisaation suhteen olisi tehtävä.

- Olen aika luottavaisella mielellä, mutta myös sellaisella mielellä, että ei vedetä yhtään hampaat irvessä, elinkeinoministeri sanoo.

Pääministeriyttä täytynyt miettiä

Kysymykseen pääministeriydestä Pekkarinen sanoo, että se on täytynyt luonnollisesti ottaa huomioon jo puheenjohtajakisaan lähdettäessä.

- Totta kai olen valmis siihen tehtävään, jos tämä urakka onnistuu, Pekkarinen summaa.

Katso Hanna Ruokankaan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.