Mainos

Pekkarinen moittii Suomen Pankin Vanhalaa

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Suomen Pankin pankkivaltuutettu Mauri Pekkarinen arvostelee Suomen Pankin pääjohtajaa Matti Vanhalaa vähättelevästä suhtautumisesta Suomen asuntomarkkinoiden kuumenemiseen.

Vanhala toteaa Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että Suomessa ei ole talouden ylikuumenemisriskiä, vaikka asuntojen hinnat ovat joillakin alueilla kohonneet jyrkästi. Hintojen nousuun ei ole muuta lääkettä kuin asuntotuotannon lisääminen, Vanhala sanoo.

-Asian vähättely pääjohtaja Vanhalan tapaan kertoo Suomen Pankin johdon asettumisesta kansallisessa talouskeskustelussa todella matalan profiilin rooliin, Pekkarinen jyrähti puhuessaan tänään Jyväskylässä.

-Asuntojen hintakeskustelua ja sen takana olevia syitä, Euroopan nopeimpiin kuuluvaa alueellista keskittymiskehitystä, ei voida sivuuttaa Suomen Pankissa vähin äänin. Jos ilmiö ei anna aihetta Vanhalan ilmaisemaa suurempaan huoleen, on pankin perusteltava sellainenkin näkemyksensä Vanhalan nyt esittämää huomattavasti seikkaperäisemmin, Pekkarinen jatkoi.

Euroopan keskuspankki ei tuki Suomen Pankin suuta tällaisissa asioissa, eikä siihen saa olla oikeutta valtiovarainministeriölläkään, Pekkarinen totesi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.