Mainos

Pekkarinen lupailee pikaisia veronkevennyksiä

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen lupailee, että hallitusohjelmassa veronkevennyksiin kaavaillut 1,12 miljardia euroa käytetään jo parin seuraavan vuoden aikana.

-Erittäin suuri osa verotuksen liikkumavarasta tullaan käyttämään etupainotteisesti vuosien 2003-2004 aikana, kertoo ministeri Pekkarinen sanomalehti Keskisuomalaisessa.

Ministerin mukaan veroratkaisuja tarvitaan yrittäjyyden edistämiseksi ja työllisyyden parantamiseksi. Pekkarisen mielestä kiireisimpiä asioita ovat pienten yritysten arvonlisäveron ja sukupolvenvaihdosten helpottaminen. Rahaa verokevennyksiin on kuitenkin saatava jostain. Yksi vaihtoehto olisi pörssiosakkeiden osinkotuoton verottaminen myös niiden saajilta. Nykyisin osinkoihin kohdistuva 29 prosentin vero maksetaan ainoastaan yrityksessä.

-Kansainvälisen yrityksen kannalta on tärkeintä, mitä yritys joutuu maksamaan, ei niinkään se, joutuuko osingon saaja maksamaan esimerkiksi 0 tai 15 prosenttia osingostaan veroa, sanoo Pekkarinen.

Budjettiraameihin ollaan sisällyttämässä muutamien miljoonien eurojen avausrahaa kyläkauppojen investointi- ja kehitystuelle. Pekkarisen kaavaileman tuen ehtoja olisivat muun muassa kaupan koko ja sijainti. Kaupan keskittymisessä kaupunkeihin tai kaupunkien edustojen markettipeltoihin on epäterveitä piirteitä, arvioi Pekkarinen.

Maaseudun haja-asutusalueilla on vielä noin 700 kyläkauppaa. Kato on ollut Suomessa melkoinen, sillä vielä 1980-luvun lopulla kyläkauppoja oli oli liki 3500.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.