Mainos

Pekkarinen: Kartelliskandaali takaisku

Metsäteollisuuden kartelliepäilyt ovat Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan paha isku Suomen maineelle. Hän korosti silti, että nyt on osoitettu uuden lain ilmiantopykälän toimivuus.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) myöntää metsäteollisuuden kartelliepäilyt pahaksi kolaukseksi Suomen maineelle.

- Tämä on takaisku, erittäin paha takaisku, Pekkarinen myönteli eduskunnan kyselytunnilla tänään.

Pekkarinen joutui vastaamaan kansanedustaja Erkki Pulliaisen (vihr.) ja Antero Kekkosen (sd.) kysymyksiin hallituksen reaktiosta kartelliskandaaliin ja Suomen maineesta korruptiovapaana maana.

Pekkarinen huomautti kuitenkin, että UPM:n antaman sanan perusteella ei vielä voi mennä syyllistämään muita metsäyhtiöitä.

- Lähituleva näyttää, mikä on tosiasiallinen tilanne näiden muiden yritysten kohdalla, ministeri totesi.

Pekkarinen (kesk.) korosti, että nyt on osoitettu uuden lain ilmiantopykälän toimivuus. Kartelleja pystytään hajottamaan sisältä käsin. Hän puolusti myös Kilpailuvirastoa, jota Pulliainen syytti paljastuneen nojalla yhdeksi tyhjimmistä instituutioista, joita verovaroilla ylläpidetään.

Pekkarisen mielestä kilpailuviranomainen on toiminut hyvin juuri sen sen mukaisesti, mitä valtuuksia eduskunta on lailla sille säätänyt. Oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.) huomautti, että vaikka kartelli ja korruptio alkavat molemmat k:lla, ei kartellia pidetä rikoksena.

- Tietysti kartelli voi sisältää rikollisuutta, jos se on pitkälle vietyä, syyllistytään kirjanpidon väärentämiseen tai muuhun talousrikollisuuteen.

Koskinen piti eteen tullutta tilannetta osoituksena siitä, että EU:n kautta on saatu läpi sellaista, mitä omaehtoisesti ei saatu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.