Mainos

Pekkarinen iloitsee Heinäluoman energialinjauksista

Eero Heinäluoma esittää MTV3:n nettikolumnissaan, että hallitus päättäisi heti budjettiriihen jälkeen edistää merkittävästi biopolttoaineiden osuutta jo ensi vuonna.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen sanoo olevansa ilahtunut valtiovarainministeri Eero Heinäluoman uusista kannanotoista biopolttoaineiden käytön edistämisestä. Hän toteaa kannanotossaan, että ilmoitusta valmiudesta vauhdittaa biopolttoaineiden liikennekäyttöä on pitkään odotettu ja toivottu.

Pekkarisen mukaan vielä kesäkuussa SDP vastusti ainoana hallitusryhmänä rohkeampaa etenemistä biopolttoaineen liikennekäytössä.

Kuukausia valmisteltu lakiesitys liikenteen biopolttoaineen käyttövelvoitteesta on kauppa- ja teollisuusministeriössä valmistumassa ja tulossa lähipäivinä hallituksen käsittelyyn.

Pekkarinen sanoo toivovansa, että hallitus ja eduskunta voisivat käynnistää uudistuksen niin nopeasti kuin se on teknisesti mahdollista ja että 5,75 prosentin taso voitaisiin saavuttaa mahdollisimman nopeasti. Se veisi Suomen liikenteen biopolttoaineiden käytössä EU:n kärkeen.

Eero Heinäluoma esittää MTV3:n nettikolumnissaan, että hallitus tekisi heti budjettiriihen jälkeen päätöksen, jonka mukaan esimerkiksi viisi prosenttia liikennepolttoaineista olisi biopolttoainetta jo ensi vuonna.

MTK: Heinäluoman aikataulu hätiköity

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto pitää valtiovarainministeri Eero Heinäluoman aikataulua biopolttoaineisiin siirtymisestä liian hätiköitynä.

Suomessa ei ole pulaa ohrasta, etanolin raakaineesta. Sen sijaan ongelmana on tislauskapasiteetti; ei ole tehtaita, jotka etanolia biopolttoaineeksi valmistaisivat.

Tässä valossa valtiovarainministeri Eero Heinäluoman visio, siitä että jo ensi vuonna viisi prosenttia liikennepollttoaineista olisi biopolttoainetta, on MTK:n mukaan liian nopea.

-Tosi haastellista jos näin menetellään. Näin nopealla aikataululla se ei onnistu vaan käytettävä etanoli on sitten tuontitavaraa, pääosin Brasiliasta ja muilta maailmanmarkkinoilta, sanoo asiamies Ilpo Mattila Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitosta.

Hallituksen käsittelyyn lähiviikkoina tulevaa lakiesitystä biopolttoaineen sekoituspakoksi MTK pitää riittävänä. Siinä biopolttoaineen sekoituspakoksi esitetään ensi vuonna yhtä prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.