Mainos

Pekkarinen: Hyväosaiset laman maksajiksi

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) haluaa, että kaikkein hyvätuloisimmat saadaan jollakin tavoin laman maksajiksi.

Pekkarinen sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että keinoina voitaisiin käyttää tuloverotuksen tai pääomaverotuksen kiristämistä.

-Kannattaa muistaa, että monet Länsi-Euroopan maat, jotka ovat näissä oloissa yleisesti keventäneet verotusta, ovat kuitenkin samaan aikaan kiristäneet kaikista hyvätuloisimpien ihmisten veroja, Pekkarinen sanoi.

Pekkarisen mielestä edellisen laman aikana Esko Ahon (kesk.) hallituksen käyttämä niin kutsuttu raippavero ei olisi hyvä malli. Hän ei myöskään olisi valmis varallisuusveron palauttamiseen.

Pekkarinen myöntää, että hyvätuloisten veronkiristyksellä ei saataisi valtion kassaan paljoakaan verotuloja. Kiristystä tarvittaisiin kuitenkin solidaarisuuden osoitukseksi.

SDP Pekkariselle: Yhtä puhutaan, toista tehdään

SDP:n puoluesihteerin Ari Korhosen mielestä elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) vaatimukset hyvätuloisten mukaantulosta lamatalkoisiin osoittavat, että hallituksen ministerit tekevät yhtä ja puhuvat toista.

-Pekkarinen esitti hyvätuloisten veronkiristystä, jotta heidät saataisiin mukaan lamatalkoisiin. Tähän asti hallitus on elvyttänyt keventämällä hyvätuloisten verotusta lainarahan turvin. Pekkarinen myönsi itsekin Ykkösaamussa, että nykyinen kehitys on johtanut ihmisten eriarvoistumiseen, Korhonen huomauttaa tiedotteessaan.

Korhonen toteaa, että käytettävissä olevat yhteiskunnan varat pitää suunnata julkisen sektorin elvytykseen ja investointeihin sekä työllisyyttä tukeviin yrityslainoihin ja takauksiin. SDP ohjaisi puoli miljardia euroa pääomaveron tuottoa kuntatalouden vahvistamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.