Mainos

Pekkarinen hurmasi ja jyräsi ydinvoimakeskustelussa

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) varasti shown, kun eduskunta jatkoi tänään keskustelua kahden uuden ydinvoimalaluvan myöntämisestä.

Aikansa ydinvoiman vastustajien puheita kuunnellut Pekkarinen piti lopulta vastauspuheenvuoron, joka herätti ihastusta jopa kyynisellä lehdistölehterillä. Terhakassa puheenvuorossaan hän vastasi ydinvoiman vastustajien esittämiin väitteisiin ja repi ne kappaleiksi yksi toisensa perään.

Esittämiään lukuja ja näkemyksiä Pekkarinen ryyditti puolikepeällä nokittelulla, joka kohdistui hänen mielestään vääriä väitteitä esittäneisiin ydinvoiman vastustajiin.

Arhinmäki jäi jalkoihin

Osansa saivat erityisesti vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja Esko-Juhani Tennilä, mutta myös vihreiden Oras Tynkkynen ja keskustan Timo Kaunisto.

Alakynteen jäänyt Arhinmäki vertasi vastausrepliikissään Pekkarisen performanssia harrastelijateatterin esitykseen.

Kahvilan puolella Pekkarinen keräsi kehuja yli puoluerajojen - varsinkin ydinvoimapäätökseen myönteisesti suhtautuvilta. Kyösti Karjula (kesk) piti Pekkarisen esiintymistä jopa teatteriammattilaisen tasoisena. Pekkarinen itse toppuutteli kehuja ja sanoi ammattitutkinnon siltä alalta vielä puuttuvan.

Pertti Salolainen (kok) puolestaan kiitteli elinkeinoministerin esitystä siitä, että se vei kotoisan, usein aika tylsän eduskuntakeskustelun piirun verran kohti brittiparlamentin hiukan ärhäkämpää keskustelukulttuuria.

Eduskunta äänestää uusista ydinvoimaluvista huomenna.

Katso Vesa Kallionpään juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.