Mainos

Pekkarinen: Hallituksen työllistämistavoite vaikea

Kauppa- ja teollisuusministerin mukaan nykyisen hallituksen tavoite luoda vähintään 80 000 uutta työpaikkaa on paljon haastavampi tavoite kuin edellisen hallituksen 100 000 työpaikan luominen.

Hallituksen ohjelmassa mainittu toive 80 000-100 000 uuden työpaikan syntymisestä vaalikauden aikana on kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä tavoitteena "hirvittävän kova".

-Tämä on paljon kovempi kuin viime vaalikauden sadantuhannen työpaikan luominen. En nyt valmistele mitään perääntymistietä, mutta pitää tunnustaa, että se on vaikeaa, Pekkarinen sanoo STT:n haastattelussa.

Uusia työpaikkoja on Pekkarisen mukaan syntymässä nykykehityksellä 25 000-30 000, ellei niitä tehdä politiikkatoimilla lisää.

"Ydinvoimasta päätetään hallitusohjelman mukaisesti"

Suunnitelluilla uusilla toimilla taloutta ja työllistymistä on tarkoitus vauhdittaa niin, että saataisiin syntymään noin 50 000 uutta työpaikkaa, jolloin vaalikauden saldo nousisi yli 80 000 työpaikkaan.

Uuden superministeriön koetinkivi

Pekkarisella on henkilökohtaisesti paljon pelissä uusien ratkaisujen löytämiseksi. Hän siirtyy ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan työ- ja elinkeinoministeriön ykkösministeriksi aisaparinaan vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg, nykyinen työministeri.

Pekkarinen ja Cronberg vetävät yhdessä historiallisen "ministeriöfuusion" valmisteluja. Moni asia on yhä auki, ministerien työnjako mukaan lukien, sillä aikataulu on tiukka. Energiasta Pekkarinen arvelee kuitenkin vastaavansa uudessakin ministeriössä.

Pekkarisen mukaan ajatuksena oli alun perin aloittaa uuden ministeriön toiminta vuoden 2009 alusta lähtien. Lopulta katsottiin kuitenkin parhaaksi, ettei ministeriöitä jätetä epätietoiseksi ratkaisuista puoleksitoista vuodeksi.

Vuosia keskustelussa ajatuksena esillä olleen elinkeinoministeriön perustaminen on uuden hallituksen suurin ja merkittävin organisaatiouudistus. Uuden superministeriön tehtävänä on löytää keinot globalisaation ja ikääntymisen Suomen taloudelle asettamiin haasteisiin vastaamiseksi

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.