Mainos

Pekkarinen: Hallituksen kannatus mitattava eduskunnassa

Keskustan Pekkarinen syyttää vihreitä ja vasemmistoa hurskastelusta.

Pekkarinen, Mauri

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen moittii vasemmiston ja vihreiden eriarvoisuudesta puhuvia edustajia hurskastelusta. Pekkarinen muistutti tänään Jyväskylässä, että lisääntyvästä eriarvoisuudesta ja köyhyydestä puhuvat kansanedustajat ja ministerit vain pari viikkoa sitten hyväksyivät valtion tämän vuoden budjetin.

Opposition tulee Pekkarisen mielestä ensi tilassa mittauttaa eduskunnassa hallituksen politiikan todellinen kannatus.

-Suomen kansan tulee saada tietää, ovatko esimerkiksi ministeri Suvi-Anne Siimes (vas.), monet johtavat SDP-poliitikot ja vihreät hallituksen linjan takana vai eivät. Pekkarisen mielestä hallituspuolueiden edustajat unohtivat kunnallisvaalien alla antamansa lupaukset muutamassa kuukaudessa.

-Hallituspuolueiden kansanedustajat seisoivat liki yksimielisinä Niinistön saneleman sosiaalista, taloudellista ja alueellista eriarvoisuutta lisäävän budjetin takana. Opposition muutosesitykset torjuttiin, Pekkarinen paheksui.

Pekkarisen mielestä keskustelu kuvaa suomalaisen parlamentarismin alennustilaa.
Kansanedustajat ja jopa ministerit yrittävät julkisuudessa vetäytyä vastuusta ja sysätä sen valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) ja pääministeri Paavo Lipposen (sd.) harteille, Pekkarinen katsoo.

-Tällainen toimintatapa mädättää koko parlamentarismin. Kansalaisten on vaikea tunnistaa onko valta ja vastuu samoissa käsissä, Pekkarinen moitti.

Pekkarisen mielestä nyt eletään irvokasta aikaa; vaikka kansantulo on kymmenessä vuodessa kasvanut 250 miljardia markkaa, on alueellisen ja sosiaalisen eriarvoistumisen kasvu Suomessa EU:n nopeimpia.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja