Mainos

Pekka Tiainen: Osa työmarkkinatukirahoista palkkatukiin

Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen ehdottaa, että osa työmarkkinatukirahoista käytettäisiin palkkatukiin.

Palkkatukea voi saada työnantaja, joka palkkaa työttömän työnhakijan, jonka työllistymistä vaikeuttaa esimerkiksi pitkä työttömyys, ammattitaidon puute, vamma tai sairaus. Peruspalkkatuki on työmarkkinatuen suuruinen, eli 700 euroa kuukaudessa. Työnantaja maksaa työllistettävälle työehtosopimuksen mukaisen palkan, mutta työn hinta on työllistäjälle palkkatuen takia alempi.

Jos palkkatukia lisätään, säästyy Tiaisen mukaan vastaava summa työmarkkinatukia.

– Suomessa maksetaan palkkatukia sangen vähän. Määrä on vain puolet siitä mitä oli 90-luvun laman aikana, Tiainen huomauttaa.

Työmarkkinatukea maksetaan Tiaisen mukaan tänä vuonna 1,4 miljardia. Tiaisen mielestä työmarkkinatukirahaa pitäisi osoittaa kunnille käytettäväksi palkkatukiin, jota kunnat voisivat ohjata myös muille työnantajille, kuten yrityksille ja kotitalouksille.

– Siinähän tulee sen työttömyysturvan tilalle ihmiselle palkkaa. Säästyy sitä työttömyysturvarahaa ja sitten toisaalta työstä maksetaan enemmän veroja kuin työttömänä, Tiainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.