Mainos

Pekka Tarkka päättää Finlandia-palkinnon saajan

Toimittaja, filosofian tohtori Pekka Tarkka päättää, kuka saa kirjallisuuden Finlandia-palkinnon tänä vuonna. Ehdokasromaanit valitsee lautakunta, johon tällä kertaa kuuluvat kirjailija, dosentti Anna Kuismin, kriitikko Karo Hämäläinen ja professori Saara Taalas.

Finlandia Junior -palkinnon saajan valitsee lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula. Ehdokkaat haarukoi lautakunta, johon kuuluvat Hämeen taidetoimikunnan pääsihteeri Saara Tiuraniemi, teatteriohjaaja Jukka Rantanen ja toimittaja Charlotta Sundström.

Suomen kustannusyhdistyksen entinen toimitusjohtaja ja kirjasäätiön entinen asiamies Veikko Sonninen puolestaan päättää, kuka palkitaan Tieto Finlandia -tunnustuksella. Palkintolautakuntaan kuuluvat professori Kaisa Häkkinen, toimittaja Otso Kantokorpi ja Orimattilan kirjaston johtaja, Kirjastolehden päätoimittaja Jari Paavonheimo.

Finlandia-kirjallisuuspalkintojen voittosumma on nyt 30 000 euroa, kun se aiemmin oli 26 000 euroa. Suomen kirjasäätiö ja Finlandia-palkinto täyttävät tänä vuonna 25 vuotta. Kutakin palkintoa tavoittelee enintään kuusi lautakuntien valitsemaa ehdokasta.

Tänä vuonna julkistetaan ensimmäisenä Tieto-Finlandia-palkinnon ehdokkaat 4. marraskuuta ja voittaja 20. marraskuuta. Finlandia Junior -ehdokkaat julkistetaan 6. marraskuuta ja voittaja 27. marraskuuta. Viimeisenä julkistetaan Finlandia-palkinnon ehdokkaat 13.marraskuuta ja voittaja 4. joulukuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.