Mainos

Pekka Pouta: Vappuviikolla käänne sateisempaan suuntaan

Tällä viikolla korkeapaine tuo Suomeen laajalti aurinkoista säätä. Lämpötilat putoavat viikon keskivaiheilla, mutta kohoavat taas viikonloppua kohti. Vappuviikosta on tulossa tätä viikkoa pilvisempi ja sateisempi.

Tänään tiistaina mitattiin hieman yli 20 asteen lukemia ainakin Helsingissä, Porvoossa ja Espoossa. Lämpimien päivien jälkeen sää on nyt kylmenemässä. 

– Tämän viikon kylmin päivä on keskiviikko, jolloin lämpötila jää etelässä noin kymmeneen, pohjoisessa vajaaseen viiteen asteeseen. Lähiyöt ovat pakkasöitä. Etelässäkin yli viiden asteen pakkasyö on mahdollinen, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Viikonlopuksi sää lämpenee varsinkin etelässä ja lämpötila kohoaa 15 ja 20 asteen välille. Vain kylmemmillä paikoilla mennään etelässä öisin pakkaselle.

– Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikolla eli vappuviikolla tapahtuu käänne pilvisempään ja sateisempaan suuntaan. Korkeapaine väistyy kauemmaksi itään ja lännestä pääsee sateita Suomeen, ennustaa Pekka Pouta.

Sää on ensi viikolla vaihtelevaa. Aurinkoisina hetkinä lämpötila voi kohota etelässä 15-20 asteeseen. Sateiden reitit ja ajoitukset ovat vielä epävarmoja.

Tämän viikon ja vapun alustavat paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa sadetutka sekä UV- ja siitepölytiedot.

Katso ylhäältä videolta ennuste vappuviikon säätyypistä ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.