Mainos

Pekka Pouta: ”Lauantaiksi voi tulla pahempi myrsky” – Pohjois-Eurooppa myräkän kourissa

Suomeen tänään myrskyn tuonut matalapaine vaikuttaa koko Pohjois-Euroopan säähän. Lauantaiksi meillekin ennustetaan jo uutta myrskyä.

Erityisen pahasti myrsky on riepotellut Brittein saarten pohjoisosia. Skotlannissa ainakin yli 17 000 ihmistä on kärsinyt sähkökatkoista ja pahinta odotetaan myöhään iltapäivällä. Myös jäiset tiet aiheuttavat ongelmia. Tuulet ovat tuntuneet myös esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa.

Koko Atlantin yli puhaltavan länsituulen odotetaan nostavan jopa 18 metrin korkuisia aaltoja.

Perjantain vastaisena yönä alueella kehittyy uusi myrskykeskus, joka suuntaa kohti Suomea.

– Perjantai-iltana tämä erittäin nopeasti voimistuva myrsky riehuu kovimmillaan Pohjois-Saksassa, Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa. Lauantain vastaisena yönä sitä odotetaan jo Suomeen ja vain vähän heikentyneenä. Tulossa voi olla pahempi myrsky kuin keskiviikon myräkkä. Tämän hetken ennusteen mukaan Etelä-Suomi saisi myrskyä, räntää ja vettä. Pohjoisempaan Suomeen leviää lumipyry, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Tänään myrsky on aiheuttanut sähkökatkoja ainakin Lounais-Suomessa ja haitannut Ruotsin-laivojen liikennettä. Myräkkä etenee illan aikana kohti itää tuoden mukanaan vesi-, räntä- ja lumisateita. Ajokeli huononee paikoin.

Seuraa myrskyjen ennusteita MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa tuuliennusteet sekä kelitiedot.

Katso viikon myrskyennuste ylhäältä ja keskiviikon myrskyn alueelliset ennusteet alta:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.