Mainos

Pekka Pouta kesän ennusteesta: Hankala tapaus

Tuore pitkä sääennuste ennakoi kesästä hieman keskimääräistä lämpimämpää ja vähän keskimääräistä sateisempaa. Selkeää säätyyppiä kesälle ei kuitenkaan ole vielä nähtävissä.

Kesä-elokuun ennusteen on laatinut Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF.

– Kesän ennuste on hyvin hankala. Ennuste on sen verran lähellä keskimääräistä, että mitään selkeää ja vallitsevaa säätyyppiä siitä ei ole nähtävissä, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ECMWF:n ennustetta.

Poudan mukaan ennuste hieman keskimääräistä lämpimämmästä ja sateisemmasta kesästä voi toteutua usealla erilaisella kesäsäällä.

– Esimerkiksi kävisi yksi oikein helteinen viikko ja muuten vähän tavanomaista viileämpää ja sateisempaa. Tai puolet kesästä voisi olla yhtä säätyyppiä ja toinen puoli toista. Ainut, mikä pistää silmään on se, että Venäjälle on ennustettu tavanomaista lämpimämpää ja hellekorkeapainetta. Voi olla, että sieltä yltäisi hellejakso Suomeenkin. Yleensä se on jossain vaiheessa sieltä tullut, toteaa Pekka Pouta.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Pitkän ajan ennusteet eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.