Mainos

Pekka Pouta: Joulun menoliikenteessä on tarjolla tänään vettä, lunta ja jäätä

Joulumatkalle lähtijöiden kannattaa varautua tänään siihen, että taivaalta voi tulla melkein mitä vain. Meteorologi Pekka Poudan mukaan säässä ei tapahdu kuitenkaan mitään sellaista, minkä takia lähtöä kannattaisi jouduttaa tai siirtää.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Tänään joulumatkalle lähtijät joutuvat aloittamaan loman vieton sateessa melkein koko maassa. Vain Lapissa on enimmäkseen poutaa.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että sadealue pyörii etelä- ja keskiosien päällä. Etelässä ja lännessä sade tulee vetenä ja loppuu illalla. Pohjoisempana sade tulee lumena ja räntänä ja jatkuu vielä koko huomisen.

– Sään kannalta tilanne näyttäisi siis aika pahalta. Mutta yllätys olikin suuri, kun katsoin, miltä tilanne näyttää kelikameroissa: siellä on kesäkeli käytännössä koko etelä- ja keskiosissa maata, jossain vähän loskaa, Pouta toteaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

"Teiden kunnossapito on hyvällä hollilla"

Pouta kiittelee teiden kunnossapitoa.

– Teitä on suolattu ja kunnossapito on ollut nyt muutenkin niin hyvässä hollissa menoliikenteen takia, että tuskinpa on isompia ongelmia. Sivutiet saattavat tosin olla erittäin liukkaita.

Katsomo-video ei ole saatavilla

– Myöhemmin tulee ehkä ongelmia laajemmin, kun lumisade jatkuu ainakin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Itä-Suomen pohjoisosissa vielä huomennakin. Lunta kertyy huomis-iltaan mennessä Vaasa-Mikkeli linjan pohjoispuolelle yleisesti yli viisi senttiä.

Etelässä tiet voivat jäätyä illalla

Etelässä ja lounaassa keli voi muuttua illalla jäiseksi ja liukkaaksi rannikkoa myöten, kun tienpintojen lämpötila laskee pakkasen puolelle.

Katsomo-video ei ole saatavilla

– Juuri tällä alueella taivas selkenee kaikkein herkimmin ja tien pinnat alkavat jäähtyä. Ilmassa voi olla vielä plussaa, mutta tienpinnat voivat olla ihan jäässä, Pouta selvittää.

Lämpötilan nollaraja on Poudan mukaan tänään suunnilleen linjalla Kokkola-Savonlinna. Pääteiden keliin sillä ei ainakaan aluksi ole suurta vaikutusta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

– Vain kaikkein sakeimmat lumisateet voivat tuoda tänään ongelmia pääteille.

Ajoita lähtösi mieluummin ruuhkien kuin sään mukaan

Pekka Pouta tähdentää, että säässä ei tapahdu tänään kaiken kaikkiaan mitään sellaista, minkä takia joulumatkalle lähtöä kannattaisi jouduttaa tai siirtää.

– Mitään pahoja ja isoja muutoksia ei ole tulossa kelin puolesta; hiljaista, vähittäistä kylmenemistä lähinnä. Mieluummin kannattaa välttää ruuhkahuippuja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.